Okulumuz Hakkında Bilgiler

Okulumuz Hakkında Bilgiler

28.03.2015 4341

 

Okul Kodu : 742153
Okul Adı : Tuzla Ortaokulu
Telefon : 0322 692 21 02 Belgegeçer0322 692 21 02
WEB Adresi : http://tuzlaortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Tuzla Beldesi / Karataş / ADANA

 

Öğretmen Sayısı : 20

 

 Öğrenci Sayısı :586

Isınma Şekli :

Kalorifer

Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati :

08:30-15:00

 

VİZYON

Tuzla ortaokul çalışanları olarak, Gelecekte; seçkin liselere öğrenci gönderebilen, ilimiz ve ilçemiz genelinde ilköğretim okulları arasında eğitim-öğretim alanında ilk sıralarda yer alabilen, çağın ihtiyaç ve beklentilerine göre eğitim ortamlarını düzenleyebilen, sürekli gelişmelere açık olabilen, bireylerin mutlu ve huzurlu olabildikleri bir ortam sağlayabilen, kurumu içinde bulunduğu çevrenin istek, beklenti ve ihtiyaçlara cevap verebilen, karşılıklı sevgi ve saygının olduğu, düşünen, sanata ilgi duyan, sorumluluk alabilen, araştırabilen ve yorumlayan bireyler yetiştirebilen, karşılıklı sevgi ve saygının olduğu, düşünen, sanata ilgi duyan, sorumluluk alabilen, araştırabilen ve yorumlayan bireyler yetiştirebilen, karşılıklı güvene dayalı işbirliğinin oluşturulduğu, bir TUZLA ORTAOKULU oluşturulması VİZYONUNA sahibiz ve bunu paydaşlarımızla paylaşmaya hazırız.

  MİSYON

Milli Eğitim´in temel amaçları doğrultusunda; Tuzla Ortaokul: Bütün çalışanların, öğrencilerin, velilerin ve çevrenin Görüşlerine saygı duymak ve ilgilenmek, İlimizde ve ilçemizde ortaokul arasında eğitim-öğretim alanında önde gelmek, çağın gereksinimlerine yanıt vermek, Başarılı kişileri teşvik etmek, BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN bilincini kurumda yaygınlaştırmak, sürekli öğrenmeyi, araştırmayı, yorumlamayı ve düşünmeyi yaşam tarzı haline getiren bireyler yetiştirmek, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Türkiye Cumhuriyeti Anayasına ve Demokrasiye uygun olarak haklarını kullanabilme görevini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilinci kazandırmak için vardır.

 

 YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Adana´ya 50km, Karataş´a 60 km uzaklıktadır.
Ulaşım : köyümüzde barınma imkanları kısıtlıdır. Öğretmenlerimiz kendi arabalarıyla her gün Adana´ya gidiş geliş yapmaktadır. Okulumuz taşımalı öğretim yapılan bir okuldur. yaklaşık 600 öğrencimiz ve 28 adet sınıfımız bulunmaktadır. Okulumuz hakkında daha fazla bilgi için facebook adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Köyümüz denize 2 km uzaklıktadır. 1500 nüfuslu bir beldedir. Barınma imkanları bulunmamaktadır.